Таїровське біле – столове біле сухе марочне
Вино з винограду сорту Сухоліманський білий, створеного селекціонерами Інституту виноградарства і виноробства ім. В.Є. Таїрова шляхом схрещування сортів Шардоне та Плавай, вирощеного на виноградниках Дослідного господарства «Таїровське». Вино має солом’яне забарвлення із зеленувато-золотистим відтінком, аромат-букет плодовий з квітково-смолянистими тонами. Смак повний, помірно свіжий, злагоджений. Вино подають при вживанні нежирної їжі та для вгамування спраги, розбавляючи водою. Кондиції вина: об’ємна частка спирту етилового 10,5-13,0%; масова концентрація цукрів – 0,2 г/100см³; масова концентрація титрованих кислот 5-7 г/дм³.