- технологічні випробування та оцінка сортів винограду нової селекції та визначення напряму їх використання;
- створення нових, науково-обґрунтованих технологічних прийомів одержання вин високої якості;
- дослідження впливу допоміжних матеріалів на збільшення виходу сусла під час переробки винограду та його фізико-хімічний склад;
- вивчення, апробація та впровадження у виробництво нових вітчизняних та імпортних допоміжних матеріалів;
- створення технологій нових марок виноробної продукції; вивчення вторинних сировинних ресурсів виноробства;
- розробка технологічної документації для виноробної продукції.
Хіміко-аналітична лабораторія виноробства
Завідувач хіміко-аналітичної лабораторії відділу виноробства – Івашко Ольга Григорівна
Основні напрямки діяльності та послуги, що надаються лабораторією:
- оцінка якості винопродукції, що виробляється в Україні та інших країнах;
- розробка методів контролю показників, що характеризують якість та автентичність виноробної продукції та сировини для її виробництва;
- проводить консультації, надає методичну та практичну допомогу з усіх питань, що стосуються виробництва вин;
- проводить роз’яснення нової термінології та технічних вимог у розроблюваних та новоприйнятих національних стандартах;
- рекомендації щодо застосування нових допоміжних матеріалів під час виробництва виноробної продукції;
- консультації з питань стабілізації виноградних вин; визначення розливостійкості виноробної продукції;
- надає інформацію про проведені наукові семінари, конференції за участю співробітників відділу та лабораторії за новими напрямками у технології виноградних вин;
- навчання інструментальним методам аналізу сировини та готової продукції.
Основний перелік послуг, що надається лабораторією:
- Визначення масової концентрації органічних кислот
- Визначення масової концентрації летких кислот
- Визначення масової концентрації етилового спирту
- Визначення масової концентрації діоксиду сірки
- Визначення масової концентрації наведеного екстракту
- Визначення масової концентрації заліза
- Визначення масової концентрації цукрів
- Визначення масової концентрації ацетальдегідів
- Визначення масової концентрації фенольних речовин
- Визначення водневого показника
- Визначення відносної щільності
- Мікробіологічний показник
- Розливостійкість
- *Визначення масової концентрації амінного азоту
- *Визначення масової концентрації вінілінреагуючих фенольних речовин
- *Визначення масової концентрації фарбуючих коричневения
- *Визначення оптичних характеристик
- *Визначення масової концентрації терпенових спиртів
Показники позначені* не входять до переліку акредитації.
А також лабораторія проводить консультації, надає методичну та практичну допомогу з усіх питань, що стосуються виробництва вин; проводить роз’яснення нової термінології та технічних вимог у розроблюваних та новоприйнятих національних стандартах; проводить консультації щодо стабілізації виноградних вин. Лабораторія має сучасне лабораторне обладнання. Фахівці відділу виноробства дадуть відповідь на всі питання про властивості вина та культуру його споживання.